“Swag”

Met mijn nieuwe Esprit-sneakers liep ik trots de school in. Lichtbruin, witte zolen en matchende veters. Gisterenavond aangekomen met de PostNL, in een tevens bruine doos. “Mevrouw, nieuwe schoenen?” riep leerling D, toen hij me, later die ochtend, op de gang zag. Hij was gewend om me op hakken in school te zien. Dit om mijn lengte te compenseren. Vandaag droeg ik dus sneakers.
“Ja!” riep ik enthousiast, “vind je ze leuk?”
Het flapte er uit, ik schrok. Vragen om complimenten is meestal niet de weg naar succes. Vaak krijg je niet het verwachte compliment wat je wilt hebben.
Tot mijn grote verbazing, riep D: “Ja, u heeft echt swag”.
Ik moest lachen van binnen. Het is algemeen bekend in de school dat D een goede kledingsmaak heeft. Hij is klein van stuk, heeft gemillimeterd haar en er prijkt een zilveren kettinkje om zijn hals. D. doet zijn inspiratie op via zijn neef. Om een beeld te schetsen: de neef van D., 19, straatjochie, zit in het drugscircuit en heeft een nieuwe trend geïntroduceerd op school. Adidas (bad)slippers met witte sokken. Volgens D. was dit hét nieuwe modeverschijnsel en het duurde dan ook niet lang, voordat veel modebewuste jongens rondliepen in Adidas badslippers met witte sokken. Je kent ze wel: die dikke witte sokken, met zwarte strepen aan de bovenkant. Aanbevolen was, om de sokken zo hoog mogelijk op te trekken. Vaak was de onderkant van die sok deels groen/bruin, want ja.. wit is een besmettelijke kleur. Kennelijk snap ik niks van mode, want ik heb het verschijnsel nooit begrepen.
Leerlingen, die naast D. liepen, keken vol ontzag naar mijn voeten. Een mode gerelateerd compliment van D. zegt veel.
Dus. Kennelijk heb ik “swag” met mijn Esprit sneakertjes. En dat komt van niet zomaar iemand.. Dat komt van iemand die verantwoordelijk is voor de Adidas badslipper-met-witte-sokken-trend.. Ik bedoel maar.

Read More

Welkom op ‘Shy Circus’!

Print Hallo! Welkom op Shy Circus. Ik wil op deze site een aantal weblogs plaatsen, die ik ook wil bundelen in een boek. Ik doe mee aan de National Novel Writing Month en hoop in de maand november veel pagina’s van mijn boek te schrijven. Via deze site deel ik een aantal schrijfsels. Ik hoop a.d.h.v. reacties betere stukken te schrijven.

Read More

Wie ben ik?