Daisies at Midnight <3
mei 5, 2017

Vorige week schreef ik dat ik mee ging doen aan de YA-schrijfwedstrijd van Uitgeverij Q. Ik had al een verhaal in mijn hoofd en een paar pagina’s op papier staan, maar tot een paar weken geleden ontbrak het me aan inspiratie, tijd en motivatie om dit verhaal helemaal op te schrijven. Toen ik zag dat er een schrijfwedstrijd werd georganiseerd kwamen de woorden vanzelf uit mijn handen op papier. Maar ik haal, tijdens het schrijven, inspiratie en ook motivatie uit een aantal boeken, quotes en websites. Want ik vind het schrijven ontzettend lastig, nu ik weet dat iemand anders dit gaat lezen…. Om het eerste hoofdstuk naar een aantal vriendinnetjes te sturen om door te laten lezen, was erg eng. Want mijn grootste angst was dat ze allemaal zeiden: “Nee, dit is niks, je kan er beter mee stoppen“.

Nu ben ik geen schrijfster die ooit iets heeft gepubliceerd en heb ik er waarschijnlijk helemaal geen verstand van.. Maar dat heeft me niet weerhouden om de volgende tips met jullie te delen 🙂

Lees het hele artikel

aniek   Schrijfsels 0 reacties

april 30, 2017
The Lunar Chronicles 3 ~ Cress Boek omslag The Lunar Chronicles 3 ~ Cress
The Lunar Chronicles
Marissa Meyer
Young Adult
Blossom Books
Maart 2017
Hardcover
500

Lukt het Cinder en Scarlet om nieuwe bondgenoten te vinden in de strijd tegen koningin Levana? Je leest het in dit derde deel van The Lunar Chronicles.

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders...
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen - zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de Aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Na het lezen van Cinder en Scarlett, begon ook ik aan deel 3 van de Lunar Chronicles! Net als vele andere YA-lezers was ik al sinds boek 1 verliefd op de bedachte wereld, de personages en de mysterieuze verhaallijn rondom de helden die Levana ten val willen brengen. Al vond ik het eerste boek af en toe een beetje kinderlij geschreven, naarmate ik verder kwam in de serie wilde ik meer en meer lezen!

In deze review vertel ik mijn mening over Cress! Let op: er kunnen kleine spoilers in mijn review voorkomen.. Ik heb mijn best gedaan om zo min mogelijk te verklappen.

“I promise, I will not let you die without being kissed.”

Lees het hele artikel

aniek   Boekenreviews 0 reacties

april 28, 2017

Jaaaaaaaa, er is een YA-schrijfwedstrijd!! Wat heerlijk! Zoals mijn stukje in de sidebar al doet vermoeden ben ik een ‘wannabe-writer’. Ik schrijf al sinds mij 15e hele verhalen over vanalles en nog wat. Nooit heb ik die aan iemand laten lezen.. Het ging over een sterke, stoere chick, die vooral saaie dingen meemaakte en waarbij al haar beslissingen goed uitpakte.

Sinds een aantal dagen ben ik me ervan bewust dat Uitgeverij Q een schrijfwedstrijd organiseert. En ik ga meedoen! Al een tijdje heb ik een verhaallijn in mijn hoofd, maar kreeg geen letter op papier. Waarom eigenlijk? Ja… Geen idee. Faalangst? Nee, geen last van.. Writersblock? Nee, nooit gehad. Maar op het moment dat ik achter mijn laptop ga zitten, merk ik dat ik van alles doe, behalve schrijven. Internetten, blogs bezoeken, plugins updaten, reacties achterlaten, online shoppen, op bol.com naar boeken speuren. Alles behalve schrijven!

Doe jij ook mee aan de YA-schrijfwedstrijd?

Lees het hele artikel

aniek   Schrijfsels 0 reacties

maart 26, 2017
Koningin van de Schaduw Boek omslag Koningin van de Schaduw
Throne of Glass
Sarah J. Maas
Young Adult
Boekerij
17 maart 2017
paperback
640

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Afgelopen januari las ik “De Donkere Kroon” uit: deel 3 van de “Glazen Troon” serie van Sarah J. Maas. Ik had een maand lang non-stop doorgelezen en las de drie delen achter elkaar uit. Toen was het twee maanden wachten op deel 4. In die twee maanden moest ik onwijs afkicken. Ik was zo verweven in de wereld van Celaena en wilde hierin blijven hangen. Half maart viel dan eindelijk deel 4 op de mat en ik kon redelijk ongestoord verder lezen. Wat ik van dit boek vind, lees je in mijn review! Let op: er kunnen kleine spoilers in mijn review voorkomen.. Ik heb mijn best gedaan om zo min mogelijk te verklappen.

“You make me want to live, Rowan. Not survive; not exist. Live.”

Lees het hele artikel

aniek   Boekenreviews 0 reacties

maart 20, 2017

Jaaaaaa, komend weekend gaat de klok om en is het officieel echt zomertijd én lente! De grote lenteschoonmaak heb ik er al opzitten en ik heb wilde plannen voor deze lente. Doelen stellen en deze behalen. En niet zómaar doelen, maar vooral leuke doelen! Dit zijn mijn goede voornemens voor de lente.

Zoals je van me gewend bent, ondersteun ik mijn voornemens met gifjes 😀 Let op bij het laden van deze post…

Heb jij ook voornemens om deze lente te gaan doen? Ik ben erg benieuwd!!

Lees het hele artikel

aniek   Offline life 0 reacties

maart 17, 2017

De afgelopen twee weken had ik weinig tijd om te lezen. Ik was bezig in “List & Leugens: de Kraaien boek 1” van Leigh Bardugo en wilde deze onwijs graag uitlezen. Maar té veel gezellige dingen gepland en opeens begon de zon te schijnen en zat ik uren op het terras. ’s Avonds las ik wel veel…

List en leugens is overigens een dikke pil, dik 500 bladzijdes! Maar omdat ik wél nieuwe boeken bleef bestellen, groeide mijn “deze-boeken-wil-ik-nog-lezen“- lijst flink. Ook kwam een paar dagen geleden de Nederlandse vertaling van het vierde deel van Sarah J. Maas’ “Throne Of Glass” uit: Koningin van de schaduw. Voor dat boek gooide ik mijn leesvolgorde graag om. Eigenlijk wilde ik ná De Kraaien graag beginnen in Cinder. Die moet dus nog even wachten..

In deze blogpost zet ik de boeken van mijn TBR-lijst op een rijtje. Ze staan nu in de kast en ik hoor ze mijn naam roepen. *Aaaaaaanniiiiieeeek… leeeees mijjj, leeeeeees mijjjj*…
Welke titel spreekt jou het meest aan?

Lees het hele artikel

aniek   TBR 0 reacties

maart 13, 2017

Sinds twee jaar noem ik mezelf een hockeyer. Sinds afgelopen jaar noem ik mezelf ook een hardloper. Ik houd ontzettend veel van eten en helaas heb ik niet de snelste stofwisseling, zodat ik kan blijven eten wat ik wil. Dus om mijn soms ongezonde levensstijl én getal op de weegschaal in stand te houden, sport ik een aantal keer per week. Zoals het “voorstelstukje” aan je rechterkant suggereert, ben ik een mooiweerhardloper (Ja, vanaf nu is dat een woord). Mijn motivatie om te rennen komt namelijk pas met goed weer én als de weegschaal een getal aangeeft wat me niet bevalt. Met goed weer bedoel ik natuurlijk dat het niet regent/waait/stormt/hagelt en met een temperatuur van minimaal 15 graden.. Gelukkig heb ik een leuk hardloopclubje voor de dagen waarop niet de gewenste weersverwachting is gemeld.

Om er toch wat van te maken heb ik mezelf een aantal doelen gesteld. Het doel voor 2017 is het rennen van een afstand van 10 kilometer tijdens een marathon. Hoe ik dat van plan ben en welke hulpmiddelen ik gebruik? Ik klets je in deze post even bij 🙂

Zijn er onder jullie ook hardlopers? Hoe ga jij ‘te werk’?

Lees het hele artikel

aniek   Offline life 0 reacties

maart 8, 2017

In de loop der jaren heb ik héél vaak mijn ‘Friends’-dvdbox uit de kast gehaald. Om vervolgens alle seizoenen binnen enkele maanden te bingen. Het zijn ideale afleveringen: ze duren maar 20-25 minuten en ze vervelen nooit. Ook heb ik in de loop der jaren veel gif-jes zien langskomen en deze vervolgens op Tumblr braaf ge-repost. Laatst bekeek ik al deze animaties nogmaals. Wat zaten er toch veel leuke momenten tussen! Daarom heb ik een aantal van mijn favoriete Friends momenten op een rijtje gezet. Dit kunnen zowel leuke momenten als tranentrekkers zijn. Natuurlijk ondersteund door een flink aantal gifs.

Wat is jouw favoriete moment uit Friends?

Lees het hele artikel

aniek   Favorieten 0 reacties